FC Den Helder scoort aan de lopende band

FC Den Helder is na de valse start tegen Spirit 30 weer aan een indrukwekkende reeks bezig. De 1-6 winst tegen Schoten vv is al weer de vijfde overwinning op rij. “We moesten even op gang komen”, vertelt teammanager Richard Verhoef.

“De eerste helft was van beide kanten rommelig en door een wonderschoon doelpunt komt de tegenstander na 40 minuten op voorsprong. Gelukkig gaan we door de gelijkmaker van onze topscoorder Jermaine Bregita, na een voorzet van David Albert, met een lekker gevoel de rust in.”

In de rust hoorde Verhoef ze al smoezen, de keeper staat te ver voor zijn goal. En ja hoor, meteen na de aftrap schiet Wouter Philip van zijn eigen helft schitterend over de vergeefs grabbelende Haarlemse keeper. Na een kopdoelpunt in de 60e minuut van Delano Vital, uit een corner, was de wedstrijd in feite al beslist. Zeker nadat drie minuten later Jermaine Bregita de 1-4 voor zijn rekening nam. Daardoor konden weer twee talenten, Miguel de Boer (onder 19) en de pas 15-jarige Jerome Day (onder 17) hun debuut maken. Mede door hun inbreng kon de score verder uitgebouwd worden door Dennis de Wit, na een goed doorzetten van David Albert. De benutte penalty door Wouter Philip was louter voor de statistieken.

Volgende week speelt de Helderse ploeg de halve derby tegen ZAP uit Breezand. Ook spelen dan de twee koplopers Kolping Boys en Zouaven tegen elkaar.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie