Extraatje voor mensen met laag inkomen

Eind vorig jaar heeft de gemeente twee regelingen in het leven geroepen waarmee mensen met een laag inkomen een extraatje hebben. Zo is er de Meedoenregeling. Dit is € 100,- per persoon en dit kan gebruikt worden om mee te doen in de maatschappij.

Hierbij kan gedacht worden aan lidmaatschapsgeld voor een vereniging of een club, maar het kan ook gebruikt worden om iets te kopen om mee te kunnen doen.

Daarnaast is er de regeling Meerkosten zorg. Hierbij gaat het om € 150,- per huishouden van chronisch zieken en/of gehandicapten. Dit geld is bedoeld om extra kosten te kunnen betalen die gemaakt worden door een chronische ziekte of handicap. Het gaat hierbij om kosten die niet via een andere regeling kan worden vergoed.

Wie behoort er tot de doelgroep chronisch zieken/gehandicapten?

Dit gaat om mensen met een vervoersindicatie of invalidenparkeerkaart (WMO), een indicatie voor hulp bij het huishouden (WMO) voor een periode van zes maanden of langer, een arbeidsongeschiktheidspercentage van 80 tot 100 %, een verbruikt verplicht eigen risico 2016 van minimaal € 220,-.

Voor beide regelingen geldt dat het inkomen niet hoger mag zijn dan 120% van de toepasselijke bijstandsnorm. Ook het vermogen mag niet te hoog zijn. Aanvragen kan nog tot woensdag 1 maart 2017. Bel voor meer informatie met 671165.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie