Extra raad snel ten einde

De extra vergadering van de gemeenteraad was maandag sneller ten einde dan verwacht, zo meldt Den Helder Actueel. Jan Klopstra (VVD) kwam met een ordevoorstel om het belangrijkste agendapunt te schrappen en dat voorstel haalde een meerderheid.

Klopstra stelde dat via de agendacommissie de raadsvergaderingen worden bepaald. Voor 14 maart waren er te weinig agendapunten, mede door het intrekken van het stadhuisplan en het niet bereiken van een overeenkomst met het Rob Scholte museum.

“Dat zijn geldige redenen en is geheel democratisch”, meende Klopstra. “De onderliggende motivatie van de oppositie om nu toch een extra raad te regelen, dat de democratie in Den Helder in gevaar zou zijn, is natuurlijk volstrekt belachelijk.”

De oppositie wilde spreken over het stadhuis en over de plannen voor de binnenstad om daar wat soepeler met de regels om te gaan. “Als je het werk van de agendacommissie en onze eigen procedures serieus neemt, dan moet dit van de agenda worden afgevoerd”, meende Klopstra.

De oppositie had vooraf enkele moties aangekondigd bij de te bespreken onderwerpen, maar aangezien dat debat nu niet doorging, werden dat moties ‘vreemd aan de orde van de dag’.

Kees Visser (VVD) liet direct weten het jammer te vinden dat de oppositie nu niet de gelegenheid nam om de onderwerpen in commissieverband te bespreken en dat er nu dus tegen de moties zou worden gestemd, waardoor die geen meerderheid haalden.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie