Extra raad over stationsplein

Op verzoek van de oppositie komt er maandagavond 16 januari een extra raadsvergadering. Onderwerp van gesprek is het werk aan het stationsplein, waarover deze week opeens weer veel te doen was.

De afgelopen weken kwam er bezwaar van omwonenden van de stationslocatie tegen de start van het werk. Te vroeg, vinden zij, omdat de wettelijk verplichte termijnen voor bezwaar niet in acht zijn genomen. Wethouder Lolke Kuipers: “het werk gaat gewoon door”.

Eenzelfde reactie kwam dinsdag toen kunstenaar Rob Scholte een protest begon tegen de sloop van het muurtje voor het stationsgebouw. Dat muurtje hoort bij het ontwerp en mag niet zomaar worden gesloopt, stelt Scholte. Daarover dient overleg plaats te vinden met de architect, iets dat niet is gebeurd.

Gemeente en Zeestad zijn niet van plan een reeds in gang gezette gerechtelijke procedure af te wachten. Sail is immers in aantocht en voor die tijd moet alles afgerond zijn, de bezoeker van dit evenement die per trein arriveert moet aankomen op een nieuwe stationslocatie.

Een aantal raadsleden reageerde boos en teleurgesteld over de gang van zaken. Op hun verzoek komt er nu een extra raadsvergadering. Op 16 januari stonden commissievergaderingen gepland, maar omdat de volgende raadsvergadering niet doorgaat, wordt alles opgeschoven.

De extra raad betekent niet dat het werk aan het stationsplein wordt stilgelegd. De oppositie heeft geprobeerd het college hierover te spreken, maar wethouder Lolke Kuipers reageert volgens Tjitske Biersteker (CU) nergens op.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie