Extra keurmerk voor ziekenhuis

De Noordwest Ziekenhuisgroep mag zich vanaf vandaag (11 oktober) seniorvriendelijk noemen. Het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis is in 2013 ontwikkeld door KBO-PCOB en wordt elke twee jaar uitgereikt.

 Noordwest is trots dat het keurmerk aan zowel locatie Alkmaar als aan Den Helder is toegekend. Er zijn veertien verschillende kwaliteitscriteria waar de deelnemende ziekenhuizen op worden beoordeeld.

Zo wordt onder andere gekeken naar de beschikbaarheid en inzet van een team van geriaters, goede afstemming van alle behandelingen en goede nazorg na ontslag uit het ziekenhuis. De kwaliteitseisen voor het keurmerk worden elke twee jaar verzwaard.

Als absolute voorwaarde blijft de aanwezigheid en inzet van een team geriatrie gehandhaafd, alsmede een goede overdracht na ontslag. In deze ronde is daar onder andere nog bijgekomen dat het ziekenhuis de oudere patiënt goed betrekt bij het behandelbeleid en extra aandacht heeft voor ouderen op de spoedeisende hulp.

Met het keurmerk wil KBO-PCOB ziekenhuizen prikkelen extra maatregelen te treffen die er voor zorgen dat ouderen maximaal profijt hebben van een opname en heropnames worden voorkomen.

93% van de Nederlandse ziekenhuizen werkte deze keer mee aan het kwaliteitsonderzoek. 63 ziekenhuislocaties krijgen dit jaar het Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis toegekend. Dat zijn er drie meer dan twee jaar geleden.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie