Extra controles dijken door aanhoudende droogte

Door de aanhoudende droogte worden de dijkinspecties in onze provincie de komende week flink uitgebreid. Dat meldt onze mediapartner NHNieuws. Als er binnen korte tijd niet een flinke hoeveelheid regen valt, dan gaat het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) alle dijken in hun gebied controleren. Dat komt neer op zo’n 1300 kilometer aan dijken.

Door de droogte kunnen scheuren en zwakke plekken ontstaan in die dijken. Na een eerdere inspectie over een lengte van 59 kilometer zijn door het HHNK op vijf plekken droogteschades geconstateerd. Die plekken worden nauwlettend in de gaten gehouden, maar als het rustig gaat regenen herstellen die punten vanzelf weer.

Toch lijkt echte neerslag voorlopig nog niet aanstaande, en dus wordt er vanaf volgende week waarschijnlijk begonnen met de controle van alle dijken. Daarbij beginnen ze de inspectie bij de zwakkere plekken. Hoewel er dus op een aantal plekken droogteschades waren geconstateerd, hoeven we ons volgens het HHNK nog geen zorgen te maken. “Het ziet er goed uit”, voegt Marko Cortel, woordvoerder bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, daar aan toe.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie