Examenresultaten ‘opsteker in roerige tijd’

Geslaagde leerlingen Mavo aan Zee (Foto: Cathy Niesten).

Afgelopen woensdag 12 juni was het dan zover. In de ochtend werden de normeringstermen van het eerste tijdvak bekend, waardoor later die dag alle examenleerlingen na een spannende periode de uitslag kregen: gezakt, geslaagd of een herkansing.

Bij Beroepsonderwijs aan Zee is 94% van de vmbo bb-leerlingen nu al geslaagd en 97% van de vmbo kb-leerlingen. Na herkansing kan dit zelfs leiden tot 100% geslaagden. Een geweldig resultaat als kers op de taart van een succesjaar, waarin de school van een inspectieoordeel ‘zeer zwak’ naar een ‘voldoende’ wist te komen. De teamleiders van de school prijzen dan ook de inzet en betrokkenheid van leerlingen, ouders en medewerkers.

Bij Lyceum aan Zee kan op dit moment bij 79% van de vwo-leerlingen de vlag uit, zij zijn al geslaagd. Als de herkansers ook slagen kan het percentage uitkomen op 91%. Bij de havo ligt het aantal geslaagden nu nog op 72%, maar dit kan na herkansing nog 82% worden. Beide afdelingen scoren hiermee hoger dan vorig jaar. Deze stijgende lijn in examenresultaten moet voor de leerlingen en de school een opsteker zijn in de roerige tijd waarin het lyceum verkeert.

Leerlingen en docenten van Mavo aan Zee vierden woensdag ook al een feestje. Het percentage geslaagden lag hoger dan de afgelopen jaren: 87% van de examenleerlingen is nu al zeker van het diploma, maar na de herkansing kan dit mogelijk 95% worden. De school werkt al jaren aan verbetering van de leskwaliteit en leerlingbegeleiding en de resultaten hiervan worden nu zichtbaar.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie