Even was er twijfel, maar de Tour gaat door!

Even was er twijfel, laten we de Tour de Lasalle wel doorgaan dit jaar? Maar gelukkig trok het aantal inschrijvingen nog bij en kwam er dus een positief antwoord. “Je moet eigenlijk ook wel, want als je eenmaal de stekker er uit trekt, dan is de kans dat je het een jaar later weer kan oppakken heel klein”, aldus Wim Erkelens Cooke, voorzitter van de Tour de Lasalle.

Woensdagavond werd in Zevenskoop het programma voor dit jaar gepresenteerd. De Tour, editie 64, wordt verreden van donderdag 7 tot en met zondag 10 juni. Het begin is wederom op Texel, maar wel met een kleiner rondje en geen ploegleiders in koers. Op vrijdag is de start voor het ziekenhuis, zaterdag is de individuele tijdrit opgenomen in het programma en de Javastraat is zondag wederom start- en finishlocatie. Kanshebbers dit jaar? Remco Berteling zeker, maar ook Joris Blokker behoort tot de favorieten. Als outsiders tipte John van Deutekom de renners Thijs Dekker en Tibor Zwaan.

De avond werd geopend met een swingend optreden van leerlingen van dansschool Rik Niks, verder was er een vermakelijk verhaal van oud-renner Rob Harmeling en werden kort de etappes doorgenomen. Natuurlijk ook aandacht voor de nieuwe rondemiss, wiens naam per ongeluk vooraf al was uitgelekt door publicatie. De opvolger van Tessa Scholte is Milan Boks, jawel, uit de bekende wielerfamilie. Ze heeft er zin in, maar heeft ook nog geen idee wat haar precies staat te wachten (op het dagelijks interview met de LOS na dan).

Foto’s: DHFOTO

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie