Even voorstellen: Jordy Bos

In de serie even voorstellen dit keer aandacht voor Jordy Bos, veldvoetballer bij JVC en zaalvoetballer bij Zeemacht.

“Ik ben op mijn vijfde bij de kabouters begonnen met veldvoetballen bij WGW. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar mijn huidige club JVC in Julianadorp.” Jordy is een belangrijke pion in het team van trainer Ben de Visser. De Julianadorpse ploeg maakt een wisselvallig seizoen door. “Gek dat we vorig jaar bovenin meedraaien en nu voor degradatie moeten vechten”, vertelt Bos. “In de beginfase van het seizoen werd ons team geteisterd door blessureleed en hadden we vaak geen geluk. Maar nadat de ziekenboeg leeggestroomd was speelden we rond de winterstop een goede serie. We dachten het lek boven te hebben, maar we zijn de laatste wedstrijden toch weer wat weggezakt.”

Tegen concurrent Egmondia ging het afgelopen weekend weer mis. “We zullen in de laatste twee wedstrijden vier punten moeten goedmaken om de nacompetitie voor lijfsbehoud in de derde klasse te ontlopen. Gelukkig degradeert er niemand rechtstreeks.”

Zaalvoetbal
“Vanaf mijn 12e speel ik ook in de zaal en ik heb mijn eerste zaalvoetbalstappen bij TZV gezet. Na een jaar ging ik met een paar vrienden naar Zeemacht, waar wij in de C1 begonnen. Tussendoor ook nog een jaartje in de B1 van Old Stars gespeeld, maar dat team viel uit elkaar. Hierna twijfelde ik wat mijn volgende sport zou worden. Ik werd gevraagd voor handbal, maar ook door trainer Arjan de Klerk van mijn oude club. Toen heb ik besloten om bij Zeemacht terug te keren en speelde daar in de A1 op het hoogste niveau.”

Niet veel later werd Bos door de KNVB uitgenodigd voor de nationale selectie bij de jongens onder de 15 jaar. “Jammer genoeg heb ik in deze selectie maar een jaar kunnen voetballen en moest door te drukke schoolactiviteiten noodgedwongen stoppen. Op mijn 15e maakte ik mijn debuut in het eerste van Zeemacht, waar ik erg trots op ben en nu met veel plezier nog steeds bij zaalvoetbal. Ook in de zaal spelen we momenteel nacompetitie, maar dan wel voor promotie naar de eredivisie! Het zou fantastisch zijn om door promotie in de hoogste klasse van Nederland te mogen zaalvoetballen.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie