Erepenning voor msv Zeemacht

Marine Sportvereniging Zeemacht beleefde met haar 100-jarig bestaan een historische dag in de clubgeschiedenis. Op 14 januari 2017, honderd jaar na de officiële oprichtingsdatum op 1 januari 1917, is de vereniging onderscheiden met een Koninklijke Erepenning.

De erepenning is overhandigd door burgemeester Koen Schuiling. Ook voor hem was het een bijzondere middag: “Het is een eer om als trotse burgemeester van Den Helder de Koninklijke Erepenning namens Zijne Majesteit de Koning te overhandigen aan de vereniging die al 100 jaar belangrijke bruggen slaat in de Helderse samenleving”.

Voor M.S.V. Zeemacht is deze onderscheiding een letterlijke kroon op haar inspanningen van de afgelopen eeuw om sport altijd voor iedereen toegankelijk te maken.

“Het is een voorrecht om van zo’n mooie vereniging voorzitter te zijn, welke dit jaar haar 100 jarig bestaan viert”, aldus Jellie Gatowinas, algemeen voorzitter van M.S.V. Zeemacht.

“De ontvangen Koninklijke Erepenning is voor ons extra bijzonder en is de verdienste van al die mensen die zich de afgelopen eeuw hebben ingespannen voor onze vereniging”.

Ook de KNVB kwam met een cadeautje en overhandigde een speciale jubileumvlag en een glazen beeldje aan. Historicus Marinus Vermooten sprak de aanwezigen ook toe en overhandigde een cd met daarop opnamen die hij ooit maakte toen hij in zijn radioprogramma Nostalgia aandacht schonk aan Zeemacht. Foto’s gemaakt door DHA, Ad Bak.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie