Elke dag files op weg naar Texel

Elke dag files en maar afwachten of je kunt parkeren. Niet alleen in de randstad, maar ook in Den Helder kunnen ze erover meepraten. Iedere dag hebben bewoners van de zogeheten Texelroute te maken met stromen auto’s van en naar de veerdienst van Texel.

Een brug, een tunnel of het verplaatsen van de veerhaven. Die plannen uit het verleden om de verkeersdrukte van de veerdienst voor eens en altijd op te lossen zijn tot nu toe plannen gebleven. De gemeenten Texel en Den Helder en de provincie buigen zich daarom opnieuw over een mogelijke oplossing.

De dagelijkse files op de Texelroute zorgen voor stank en lawaai. Veronica Knobbe van de Weststraat in Den Helder moet de tijd goed in de gaten houden als ze naar de dokter gaat of boodschappen wil doen.

De winkel voor woninginrichting aan de Zuidstraat gaat van ellende verhuizen. “Van april tot oktober staat het bijna altijd vast. Dat er nog mensen de moeite nemen om bij ons verf te kopen. Het is tijd dat er knopen worden doorgehakt. Alleen kijken naar plannen heeft geen zin”, zegt Kristi Muijs.

Om de doorstroom naar Texel te verbeteren heeft veerdienst TESO een grotere boot in de vaart. Den Helder moet het verder voorlopig doen met extra rijbanen en de verkeerslichten langer op groen.

Misschien moet die brug er toch maar komen tussen Den Helder en Texel. Texelaar Martin van Steinvoorn schiet in de lach: “Dat ga je niet voor mekaar krijgen, moet je ook niet willen, want dan staat het hele eiland op zijn kop.” Bron tekst en foto: NH Nieuws.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie