Einde nadert voor Klomp Groepsvervoer

Klomp Groepsvervoer heeft de rechter om uitstel van betaling gevraagd. Het bedrijf kan de rekeningen niet meer betalen en als de rechter het verzoek afwijst, volgt zeer waarschijnlijk een faillissement.

De vervoerder verkeert al geruime tijd in financiële problemen. Zomer vorig jaar werd nog een nieuwe investeerder gevonden, maar daarmee waren de problemen slechts tijdelijk voorbij.

In de Noordkop verzorgt het bedrijf sinds augustus 2013 het leerlingenvervoer voor Schagen, Hollands Kroon en Den Helder. De gemeenten hebben inmiddels al besloten dat na het lopende schooljaar een andere vervoerder in de arm wordt genomen. In maart besloten de drie gemeenten de optie tot verlenging van het contract niet te gebruiken.

Update
De gemeente laat weten dat de surseance inmiddels is toegekend en dat een bewindvoerder is aangesteld.

“Vervoerder Klomp blijft verantwoordelijk voor de uitvoering van het vervoer. Mocht er faillissement worden aangevraagd en uitgesproken, dan ontstaat er een nieuwe situatie waarin de curator bepaalt wat er met de lopende vervoerscontracten moet gebeuren.”

Indien het vervoer op enig moment wordt gestaakt, zullen de gemeenten een andere vervoerder moeten contracteren om de resterende tijd tot aan de zomervakantie het vervoer te verzorgen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie