Eigenaar onthoudt kat medische zorg

De politie van Den Helder heeft vrijdag een kat in beslag genomen. De eigenaar wilde het dier niet de zorg geven die noodzakelijk was.

Via het telefoonnummer 144 (Red een dier) kwam bij de politie een melding binnen over een kat, wiens oog beschadigd zou zijn. Agenten zijn naar het opgegeven adres gegaan en troffen daar de eigenaar en de kat aan. “Wij gaven aan dat de kat zo snel mogelijk naar de dierenarts moest. In eerste instantie wilde de eigenaar hier niet aan mee werken maar ging toch overstag”, zo laat de politie via Facebook weten.

De dierenarts gaf aan dat er direct een behandeling plaats moest vinden aan het oog, omdat deze beschadigd was en de kat pijn had.

“Tevens hoorden wij dat wanneer hij eerder met zijn kat naar de arts was geweest, er een mogelijkheid bestond dat het oog van de kat gered had kunnen worden. De eigenaar weigerde wederom een behandeling aan het oog van de kat en gaf aan dat de kat geen pijn had.”

“Hierop hebben wij de kat in beslag genomen, zodat hij de medische behandeling kan krijgen en de kat van de eigenaar ontnomen kan worden.”

Het dier is door de agenten meegenomen naar het politiebureau en in de loop van de avond overgebracht naar een speciaal pension, waar hij de medische zorg krijgt. De eigenaar krijgt een proces-verbaal voor het onthouden van de nodige (medische) zorg voor het dier.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie