Eerste paal ontwikkeling Kooypunt IIIa

Met de eerste paal in de grond is woensdag officieel gestart met de ontwikkeling van bedrijventerrein Kooypunt IIIa. Aannemingsbedrijf A. Tuin Den Helder realiseert hier een nieuw complex voor Total E&P.

Kooypunt IIIa ligt op korte afstand van Port of Den Helder en Den Helder Airport, langs belangrijke aanvoerwegen en nabij het te realiseren bedrijventerrein Kooyhaven. Op Kooypunt IIIa is 15 hectare bouwrijpe grond beschikbaar.

“Deze officiële start is het begin van de verdere ontwikkeling van Den Helder als offshore hub van Nederland. We werken in Den Helder hard aan faciliteiten en ruimte, zodat de offshore energiemarkt zich in de regio verder kan ontwikkelen”, aldus Whitney Veen, interim ceo Port of Den Helder.

Wethouder Edwin Krijns: “Het vestigen van Total E&P op Kooypunt IIIa is een belangrijke impuls voor de groei en bloei van Den Helder. Het geeft vertrouwen dat bedrijven als Total willen investeren in onze stad.”

Total E&P is de eerste grote operator die zich vestigt op Kooypunt IIIa. Het bedrijf wint jaarlijks vier miljard m3 gas op de Noordzee en levert daarmee tien procent van het Nederlandse gasverbruik.

Total E&P Nederland B.V. is sinds 1976 in Den Helder gevestigd en heeft voor de nieuwe locatie gekozen om ruimte te geven aan verdere ontwikkeling van de Westoever. Daarnaast is het door de strenger geworden milieuwetgeving op de huidige locatie steeds moeilijker geworden om aan alle regels te kunnen blijven voldoen. Daarom is verhuizen naar een modern industrieterrein een logische keuze.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie