Eerste certificaten tactische training Navtrain

Navtrain introduceert nieuwe tactische trainingen voor buitenlandse marines, kustwachten en maritieme organisaties die werken aan producten voor defensie. Deze week werden op hun kantoor in Den Helder de eerste certificaten uitgereikt van de Maritime Warfare Introduction Course, een introductiecursus voor maritieme bedrijven

Navtrain kon de cursussen ontwikkelen mede door ondersteuning van scheepsbouwer Damen en Thales die hoogwaardige radar- en commandosystemen levert. De twaalf eerste cursisten van de introductiecursus waren medewerkers van deze twee bedrijven. “De introductiecursus is geschikt voor bedrijven die met defensie en de marine te maken hebben”, aldus Kees Kuenen, managing director van Navtrain International.

“Door meer inzicht te krijgen in de operationele kant van de marine, vormen medewerkers zich een beter beeld hoe de schepen of systemen die ze bouwen later worden ingezet.” Cursisten leren met simulaties en speciaal ontworpen games de basis over het plannen van een missie en het opereren met een marineschip.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie