Duynvaerder gaat als eerste Helderse school afval scheiden

duynvaerder

Basisschool De Duynvaerder gaat als eerste school in Den Helder het afval gescheiden inzamelen. De leerlingenraad van de school stelde de kritische vraag waarom er thuis wel gescheiden wordt ingezameld, maar op school niet. Daarop werd actie ondernomen!

Meester Charles schreef met deze leerlingen een brief aan de HVC. Die waren graag bereid mee te werken aan een oplossing. Wethouder Peter de Vrij liet zich maandagochtend informeren. Later bracht hij met de leerlingen de eerste bakken naar de gereedstaande HVC inzamelingswagen. Zowel de HVC als De Helderse Vallei gingen alle groepen langs om uitleg te geven.

Voorbeeld voor de andere scholen
In navolging van dit initiatief zijn zowel de gemeente, de HVC en andere basisscholen in Den Helder ervan overtuigd dat dit eigenlijk voor alle Helderse scholen een optie moet zijn. Wethouder De vrij liet de leerlingenraad weten dat hij en de burgemeester trots zijn op de actie die ze hebben genomen. Lina uit groep 8 heeft de wethouder uitleg gegeven en zegt “Het maakt me blij dat de gemeente trots op ons is en dat we het voor de natuur beter maken”.

Namens de HVC waren Daisy en Michael gekomen met een grote inzamelingswagen. Gehuld in hun werkkleding gingen ze alle groepen langs met uitleg en kregen de groepen aparte inzamelingsbakken en hulpkaarten en stickers voor een goede scheiding. Na de uitleg lieten ze zien hoe de containers geleegd worden in zo’n grote vrachtwagen.

foto’s DHfoto

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie