Duizend Bommen en Granaten Dag

Donderdag 13 april vinden er drie Extra activiteiten plaats, waaraan u afzonderlijk of in zijn geheel aan kunt deelnemen.

Fortenroute i.s.m. St. Stelling Den Helder krijgt u tijdens deze unieke route een kijkje in drie bijzondere en heel verschillende forten, die allen onderdeel uitmaken van de Stelling Den Helder.

Start bij het Beeldenfort in de remise aan de linie, achter Triade, waar beelden van Maria Glandorf te bewonderen zijn.
Vanaf 13.00 bent u daar welkom.

Vanaf  14.00 wordt u ontvangen in Fort Dirksz Admiraal, het middelste fort in de linie van de Stelling Den Helder, gebouwd onder de naam L’ecluse (sluis). 

De aanwezige bomvrije kazerne is van 1825. In de 2de wereldoorlog bouwden de Duitse bezetter er onder meer een nog compleet aanwezige FLAK-batterij, uniek voor Nederland. 

Fort Harssens, een pantserkustfort gebouwd ter verdediging van de haventoegang. Fort Harssens had bij de bouw het zwaarste geschut dat Nederland ooit heeft gehad, met een diameter van 30,5 cm.

Het complete fort zonder bovenbouw is nog intact en na een grote schoonmaak en wat bouwkundige aanpassingen weer toegankelijk gemaakt door de Stichting Stelling Den Helder.

De combinatie van deze zeer verschillende forten maken de rondleiding tot een uitzonderlijke kans kennis te nemen van dit militaire erfgoed.

Donderdag 13 april. Vanaf 13.00 uur. Deelname € 5.-, Vrienden en Sponsors gratis. In verband met de ruimte en de toegang tot militair terrein is aanmelden noodzakelijk: info@kunsthal45.nl. Deelname beperkt.

Donderdagavond 13 april zullen, drie deelnemers en samenstellers van internationale kunstprojecten, in een interactieve lezing/presentatie een toelichting geven op het ontstaan van en de gedachte achter
‘Duizend Bommen en Granaten’ en Global Village Artist Network, afgewisseld met korte videofilms. 

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Toegang € 5.-, Vrienden en Sponsors gratis.

Duizend Bommen en Granaten Dag compleet met maaltijd voor bezoekers die zowel de Fortenroute als de lezing willen bijwonen is er tussen de route en de lezing een eenvoudige maar gezellige maaltijd te gebruiken in Kunsthal 45.

Donderdag 13 april, vanaf 17.30 uur. Deelname € 7.50, Vrienden en Sponsors € 5.-. 

Voor wie alle onderdelen meemaakt kost deze Duizend Bommen en Granaten Dag  € 15.00, Vrienden en sponsors € 5.-.

Aanmelden info@kunsthal45.nl

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie