Duik 1 januari weer de zee in!

Op 1 januari is het weer zover: voor de 43e keer vindt dan de Dorper Nieuwjaarsduik plaats op het strand van Julianadorp. Zo’n driehonderd enthousiastelingen nemen dan naar verwachting bij Paal 6 een duik in het koude zeewater van de Noordzee.

Wie mee wil doen is van 11.30 tot 12.30 uur welkom in Bowling Noordzee om zich in te schrijven. De kosten bedragen € 2,-. Hiervan betaalt de organisatie onder meer de vergunning, vaantjes, omkleedwagens en EHBO.

Iedereen mag meedoen, maar in verband met de veiligheid dienen kinderen onder de 12 te duiken met een begeleider. Classic Gym is bereid gevonden om voor de start een warming-up te verzorgen. En dan wordt om 13.00 uur het sein gegeven waarna iedereen de zee in kan.

Na het omkleden wordt iedereen verwacht in Bowling Noordzee waar om 13.30 wordt overgegaan tot het uitdelen van vaantjes en tegeltjes voor de jubileumduikers.

“We gaan pas over tot het uitdelen als iedereen de mogelijkheid heeft gekregen om vanaf het strand naar Bowling Noordzee te lopen”, zo laat de organisatie weten. Tijdens het wachten en de uitreiking kan er bij de bar uiteraard geproost worden op de prestatie en het nieuwe jaar.

Meer info op de website van De Culturele of de facebookpagina.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie