Dubbele cijfers voor Zeemacht

De heren zaalvoetballers van Zeemacht hebben overtuigend gewonnen (10-2) van de reserves van Hovocubo. In de eerste helft van de competitie konden de reserveteams nog voor verrassingen zorgen. Zo verloor Zeemacht kostbare punten in het uitduel van de Heerhugowaardse ploeg die versterkt waren met enkele spelers uit de hoofdmacht.

Al in de beginfase werd duidelijk dat het een gemakkelijke avond voor de gastheren zou worden. Nadat de Helderse ploeg een aantal kansen gemist had, maakte Ingmar Waard al vrij snel 1-0. Toen David Albert en David Ambriola voor de 3-0 zorgden, kon coach Arjan de Klerk het gehele team speelminuten gunnen.

Het jonge talent Angelo Simmons, die op het veld bij FC Den Helder ook doorgebroken is, liet voor rust de 4-0 aantekenen. In de tweede helft liet Zeemacht bij vlagen goed zaalvoetbal zien en trakteerde de toeschouwers op een waar doelpuntenfestijn. Eerst maakte Ingmar Waard de vijfde treffer en daarna brak de periode van topscoorder David Albert aan. Met vier treffers op rij bracht hij de score op 9-1.

Na het achtste doelpunt konden de bezoekers de spreekwoordelijk eer reden. De dubbele cijfers werden gehaald door een doelpunt van David Ambriola na voorbereidend werk van Jordy Bos. Vlak voor tijd konden de bezoekers de stand iets dragelijker maken door een tweede doelpunt te maken, zodat de eindstand 10-2 werd.

Zeemacht lijkt klaar voor het duel volgende week tegen concurrent White Stones. De koploper heeft drie punten meer, dus alleen een overwinning kan de strijd op het kampioenschap spannend maken. Als beide ploegen gelijk eindigen wordt promotie naar de eredivisie afgedwongen door een beslissende wedstrijd.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie