Drukte op Buik en Baby Bazaar

Vorig jaar beleefde Den Helder de eerste editie van de Buik & Baby Bazaar. Het is een bazaar die in het teken staat van zwangerschap, geboorte en zorg voor vader, moeder en kind. De tweede editie van dit evenement was zondag in Hotel Den Helder. ,,Als aanstaande ouders staat er nogal wat op je te wachten als de kleine er eenmaal is. Daarom is goede voorlichting heel belangrijk, je kunt maar beter op alles voorbereid zijn, is ook het idee achter deze Buik & Baby Bazaar” dat zegt Els Coerver. de initiatiefneemster van deze bazaar. Er waren diverse stands met standhouders die van alles te vertellen hadden over misschien wel één van de belangrijkste episodes in je leven.

De verloskundige, de kinderopvang, het geboortecentrum, ja zelfs de Rabobank was er met financiele adviezen, want ja zo’n kindje, die gaat straks wat kosten. ,,Geboortezorg doe je samen, dat is het idee achter deze bazaar” zegt Els Coerver. ,,In Den Helder is heel veel aanwezig op het gebied van zwangerschap, bevallen en wat daarna komt. Denk aan kraamhulp, begeleiding bij borstvoeding, de bevalling zelf, tot aan de kinderopvang aan toe. Dat hele brede scala aan hulp is hier verzameld op de Buik en Baby Bazaar”. Els werkt in de kraamzorg en heeft al heel wat jonge gezinnen zien ontstaan.

Er verandert nogal wat als je er een kleintje bij hebt. Is iedereen daar een beetje goed op voorbereid? vragen we aan Els. ,,Een baby is er 24 uur per dag, en ja, niet elke baby is het zelfde. Je hebt rustige baby’s en baby’s die gewoon wat meer aandacht vragen. Een baby kun je niet uitzetten. Er zit geen knop op waarmee je kunt zeggen, nu even niet!. Gelukkig wordt daar tegenwoordig veel voorlichting over gegeven dus je kunt ook een hoop onverwachte zaken voor wezen.

Claudia is van de Verloskundige praktijk Den Helder en de regio. Ze heeft een hele uitstalling staan op haar stand waarop je precies kunt zien hoe een baby in de buik groeit. ,,Het klinkt raar maar we doen buiten de zwangerschapzorg ook het nodige aan anticonceptie-zorg” zegt Claudia. ,,Maar het meest populair is om hier op de bazaar voor een klein bijdrage een pret-echo te laten maken”.

Jane van het Geboorte Centrum Den Helder en Regio is er ook. ,, Mensen komen bij ons voor de termijn-echo en voor de begeleiding van de zwangerschap, en wij zorgen voor de groei en de ontwikkeling van de baby. Dit traject is tot aan de bevalling aan toe en die bevalling zal plaatsvinden in het ziekenhuis of thuis” zegt Jane. Waar kiezen mensen het meest voor? Het ziekenhuis blijft toch wel favoriet want mensen kiezen toch voor een stukje zekerheid en in dat licht zien we de thuisbevallingen toch wel wat teruglopen”.

Op de Buik en Baby Bazaar was het heerlijk druk. Organisatrice Els Coerver is er erg blij mee en vertrouwd ons toe dat er volgend jaar weer een Buik en Baby Bazaar zal zijn. En dat wordt dan de derde editie.

 

 

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie