Drukke Luilaknacht in Den Helder

In tegenstelling tot de laatste jaren was de Luilaknacht dit keer redelijk onrustig in Den Helder. Brandstichting, auto’s beklad, auto op de kant gezet, de nodige vernielingen. De politie had het er druk mee.

In de Hortensiatraat, Bassingracht en Zwanenbalg bleken een aantal voertuigen besmeurd te zijn met boter, meel en eieren.

In de Gravin van Magdalena van Waardenburglaan zagen toezichthouders rond 02:30 uur, dat er 16 auto met witte verf waren besmeurd. Omdat de verf op terpetinebasis was, hebben agenten de eigenaren wakker gemaakt zodat zij in staat waren om hun auto direkt met terperine te reiningen. Tijdens het reinigen van de auto’s werd een van de bewoners onwel en kreeg een hartstilstand. De vrouw is gereanimeerd en naar het ziekenhuis vervoerd.

Natuurlijk is de politie op zoek naar getuigen. Ze doet een dringend beroep op ouders zich te melden indien zij hun kinderen hebben thuis gekregen met verf op de kleding en/of handen.

In de Breewaterstraat werd een personenauto op zijn kant gezet. Op de Kruiszwin nabij de Slenk stond een container in brand.

In de Boatex had men op twee plaatsen tussen de lantaarnpalen in, ductape gespannen. We moeten er niet aan denken als daar een fietser of bromfietser had gereden.

Wij troffen ook bij een aantal kinderen boter, eieren en meel aan. Dit is strafbaar waarbij men dus kans loopt op een boete of HALT.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie