Dronken automobilist over de kop

Hij reed te hard, was onder invloed van alcohol, had sowieso niet achter het stuur mogen zitten en zijn auto was bovendien onverzekerd. En toen het misging, schold hij agenten uit. Een Helderse automobilist maakte het in de nacht van donderdag op vrijdag wel heel bont.

“Afgelopen nacht kregen wij om 03.11 uur de melding van een aanrijding met letsel op de rotonde van de Zuiderhaaks te Julianadorp”, zo meldt de politie van Den Helder op Facebook.

“Wij zijn met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en zagen vervolgens op de rotonde een personenauto op zijn zijkant liggen. Het voertuig was flink beschadigd en tevens had de bestuurder een lantaarnpaal volledig uit de grond gereden.”

De bestuurder moest een blaastest afleggen en hieruit bleek dat de bestuurder te veel had gedronken. “Hij gedroeg zich vervelend tegen ons en schold ook nog een collega uit. Hij is aangehouden op verdenking voor het rijden onder invloed van alcohol, het rijden tijdens een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid en het zich zodanig gedragen dat gevaar op de weg is ontstaan.”

Uit de score van het ademanalyseapparaat bleek dat de bestuurder twee keer meer had gedronken dan toegestaan. De auto bleek onverzekerd te zijn.” Tot slot bleek ook nog dat de bestuurder een geldboete open had staan welke hij nog niet had voldaan.

“Gelukkig waren er buiten de lantaarnpaal geen andere partijen bij het ongeval betrokken.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie