Drinkwatercampagne op basisscholen

De eerste twee scholen in Den Helder zijn van start gegaan met een speciale drinkwatercampagne. Jorina Baars verzorgde de start met een spetterende Warming Up.

Basisschool Tuindorp en Jac P Thijse staan deze maand in het teken van Doe FF Gezond. De scholen stimuleren DrinkWater, Gezonde voeding & Bewegen tijdens dit project.

Gemiddeld consumeert elk kind per jaar zes kilo suiker uit zoete dranken tijdens schooltijd. De Tuindorp- en de Thijsseschool vinden het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien en stimuleren daarom naast het eten van fruit en veel bewegen óók het drinken van water.

De leerlingen, ouders en leerkrachten gaan samen spelenderwijs de voordelen van DrinkWater ontdekken. Daarnaast krijgt water als gezond tussendoortje een structureel karakter in het schoolbeleid.

De scholen sluiten de week af met deelname aan een prijsvraag waarmee ze 750 euro kunnen winnen, geld dat ingezet kan worden voor het bevorderen van gezondheid. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de JOGG-gemeente Den Helder, GGD en UNIVE.

Meer weten over Jongeren Op Gezond Gewicht en de DrinkWater campagne? Neem contact op met Tanja Ites via tites@sportservicenoordholland.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie