Drank en drugs in het verkeer

De politie hield maandagavond een snorfietser aan die wel heel hard reed. Het ging om een 25-jarige man die onder invloed van drugs bleek te verkeren. De speekseltest toonde sporen van THC en cocaïne aan. De man is aangehouden en bloed is afgenomen.

Op de rollerbank bleek zijn snorfiets 59 kilometer te kunnen rijden, terwijl max 25 is toegestaan. Pas na een officiële keuring mag de tweewieler weer de openbare op.

Verder viel agenten in de nacht van dinsdag op woensdag het gedrag van een vrouw op. Het was een 26-jarige Italiaanse. Ze moest blazen, maar werkte niet mee en deed voor het allemaal niet te begrijpen. Daarop werd zij aangehouden en is haar rijbewijs ingevorderd.

Een 32-jarige man kreeg proces-verbaal omdat zijn rijbewijs al anderhalf jaar verlopen was vanwege een medische indicatie. Desondanks was hij toch blijven autorijden.

Onder invloed
Afgelopen zaterdag zagen agenten een 22-jarige man op de Middenweg rijden. Zijn rijgedrag gaf al een vermoeden, maar de alcoholtest bevestigde dat hij onder invloed van alcohol reed.

De speekseltest gaf tevens aan dat er ook THC en cocaïne in zijn lichaam zaten. Er is bloed afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. De man verklaarde overigens dat hij niet wist dat het niet toegestaan was om onder invloed van alcohol en drugs een auto te besturen…

Vrijdagavond kwam de politie een 51-jarige man tegen op een motor. Hij bleek geen rijbewijs te hebben, daarnaast was de motorfiets geschorst (dan mag deze niet op de openbare weg staan of rijden) en tevens was deze onverzekerd.

Ook bleek de man nog meerdere openstaande boetes te hebben. Voor het onverzekerd rondrijden en het rijden zonder rijbewijs kreeg de man een proces-verbaal. De man kon overigens de openstaande boetes niet betalen, hiervoor is hij voor vijf dagen in de cel gezet.

Een 45-jarige man viel op vanwege zijn rijgedrag. Bij controle bleek zijn voertuig niet verzekerd te zijn en tevens al een jaar achter te lopen met de APK. De man kreeg proces-verbaal voor beide feiten en mocht zijn voertuig pas weer besturen wanneer deze verzekerd was.

De man verklaarde geen tijd te hebben om zijn auto voor de APK aan te bieden. Voor beide zaken bleek de man al vaker proces-verbaal te hebben gehad, desondanks was hij blijven rijden.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie