Dozy Den Helder wint eerste Play-off wedstrijd voor landstitel

dozy den helder

Na het behalen van de eerste plaats in de eredivisie competitie mochten de dames van Dozy Den Helder met het thuisvoordeel beginnen aan de Play-Offs. Ze speelden zaterdagmiddag tegen Westa, dat vierde werd in de competitie. Ze wonnen deze spannende partij met 3-2. Mocht Dozy Den Helder de uitwedstrijd winnen, dan spelen ze in de finale voor de landstitel.

dozy den helderSpannende strijd
Gogorita begon de wedstrijd met een klinkende 3-0 overwinning. Ook Zhang won haar partij en zo was er nog maar één wedstrijd nodig om de partij te winnen. Gunsing speelde een goede partij, maar kon de winst niet naar zich toetrekken. Zo werd het 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Gogorita moest hierdoor nog een keer aan de tafel verschijnen. Haar tegenstandster in deze partij speelt een passief spel. “Daar heb ik moeite mee, ik ben dan geneigd om te veel risico te nemen om te forceren”, aldus Gogorita. En dat is ook precies wat er gebeurde. Te vaak sloeg ze het balletje hard in het netje of over de tafel. Spannend was het wel, maar uiteindelijk verloor ze de partij nipt en werd het 2-2.

Winnende pot
Hierdoor was het de beurt aan Zhang om voor de tweede keer aan de tafel te verschijnen. Ze speelde tegen de tegenstandster die Gogorita met 3-0 had verslagen. De tegenstandster leek zich echter goed te hebben herpakt en zo werd ook dit weer een spannende pot. Zhang kwam op een 2-0 voorsprong, maar toen leek de energie op. Die energie spatte bij haar tegenstandster aan de andere kant van de dozy den heldertafel er ineens vanaf. Die won dan ook de derde game, maar in de vierde wist Zhang zich knap te herpakken en won hiermee haar partij en maakte daarmee het beslissende punt in de wedstrijd.

In het zonnetje
In de pauze van de wedstrijd werden twee jeugdteams van de club gehuldigd, ze waren kampioen geworden en dat werd natuurlijk gevierd! De voorzitter sprak ze toe met mooie woorden en is voor de club blij dat de jeugd zo goed presteert, zij hebben immers de toekomst.

De volgende wedstrijd is bij Westa in Wessem, bij winst gaan de dames door naar de finale.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie