Dozy Den Helder naar finale Final Four

Lekdetec.nl en Dozy BV Den Helder hebben zich geplaatst voor de finale van de Final Four 2017.

In Katwijk was de regerend kampioen vrijdagavond in de eerste halve finale met 89-79 te sterk voor Renes/Binnenland. In de tweede halve finale rekende Dozy BV Den Helder met 81-72 af met Solar-systemen Grasshoppers.

Dozy BV Den Helder- Solar-systemen Grasshoppers 81-72.
Den Helder begon sterk en via twee driepunters was het al snel 11-2. Na vijf minuten spelen vluchtte Grasshoppers in een time-out, waarna de organiserende club beter in de wedstrijd kwam. Toch bleef Den Helder aan de leiding, terwijl Ingrid van der Plas (topscorer met 25 punten) aan de andere kant haar team in de wedstrijd hield.

De start van het tweede kwart was rommelig. Die fase gebruikte Grasshoppers om het verschil te verkleinen naar 28-24 na vier minuten spelen. Zelfs een Helderse time-out kon daar niets aan veranderen. Weer Van der Plas – dit keer met een fraaie assist – zorgde ervoor dat het verschil nog maar één punt verschil was (43-42). 

Blijkbaar was dat de wake-up call die Den Helder nodig had, want een gefocust Den Helder vergrootte de voorsprong in het derde kwart weer naar tien punten. Het vierde kwart begon de ploeg die op papier thuis speelde, met een positieve marge van acht punten (65-57). Twee driepunters later was het zelfs zestien verschil (76-59).

Met nog 2:47 te gaan probeerde Grasshoppers met een press nog terug te komen en door het soms slordig spel van de Helderse vrouwen werd het nog even zes verschil. Daar bleef het bij. Den Helder speelde de resterende tijd handig uit. Bij 81-72 kon de formatie van Anna Vicenzetto zich voor de finale tegen Lekdetec.nl gaan opmaken. Die wordt zaterdagavond om 20.30 uur gespeeld.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie