Dozy Den Helder maakt aan alle onzekerheden een einde

De Helderse basketbaldames hebben afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door met 81-53 te winnen van Loon Lions. “De rekenmodellen kunnen weer opgeborgen worden”, zucht trainer Anna Vicenzetto.

De belangen waren groot in deze wedstrijd tegen de tegenstander uit Landsmeer. Zowel deelname aan de Final Four van het volgend weekend als de Elite A die de week erop begint met de bovenste vier ploegen uit de Eredivisie stonden op het spel.

“Hier hebben we tot nu toe keihard voor gewerkt en dan kan het zomaar in 1 wedstrijd over zijn”, vertelt Vicenzetto opgelucht. De Helderse ploeg heeft zich nu definitief voor beide evenementen geplaatst.

Loon Lions moest het zaterdag doen zonder topscorer Tanya Boring. Bij de thuisspelende ploeg waren de Amerikaanse Gabriela Bronson (23 punten) en Britt Zappeij (22 punten) het productiefste.

Vooral door toedoen van Bronson (10 punten) stond de thuisploeg na het eerste kwart op een 22-12 voorsprong. In het tweede kwart was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld: met de rust stond Den Helder met 49-22 voor. Na de derde periode stond het 64-35 en het uiteindelijke verschil werd 28 punten.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie