Dozy Den Helder komt net te kort in finale

Lekdetec.nl heeft de Final Four 2017 gewonnen. De club uit Bemmel was zaterdagavond in Katwijk met 71-67 te sterk voor Dozy BV Den Helder.

De finale in sporthal Cleijn Duin begon nerveus met turnovers aan beide kanten, maar met twee rake driepunters aan de kant van Den Helder werd de eerste voorsprong gepakt (3-10). De toch op tijd weer fitte Rowie Jongeling hield Lekdetec.nl in het spoor, zodat het verschil na de eerste tien minuten vijf punten was in Helders voordeel: 9-14.

Een driepunter van Jongeling betekende de eerste Bemmelse voorsprong bij 18-16 met nog zes minuten te gaan. Vervolgens ging het Amerikaanse duo van Lekdetec.nl aan het werk.

Een driepunter van Sarah Curran en een score uit een steal van Cornelia Fondren zorgden voor 25-18 en dwongen Den Helder-coach Anna Vicenzetto tot een time-out. Dat zette Den Helder weer op het goede spoor. Geholpen door de effectieve zone en een driepunter van Bronson boog Dozy BV Den Helder de achterstand om in een 29-31 voorsprong.

De Helderse vrouwen slaagden erin die voorsprong in het derde kwart vast te houden, waarbij Bronson met nog 6:48 te gaan voor 31-40 zorgde. Reden voor Gertjan van der Linden om zijn Bemmelse speelsters bij elkaar te roepen.

Curran knalde daarop een driepunter raak, maar aan het einde van het derde kwart leidde Dozy BV Den Helder nog met 47-56.

Lekdetec.nl had in het slotkwart een goede start nodig en die kwam er ook. Na een kleine twee minuten was het verschil al terug gebracht naar 51-56 en vier minuten later zelfs tot 60-62.

Het was Curran die haar team met een driepunter bij 65-64 weer op voorsprong zette, met nog twee minuten te spelen.

Even later was het zelfs 67-64. Maaike Klein bracht op de vrije worplijn de stand nog terug tot 69-67, terwijl er nog twaalf seconden waren te spelen. Fondren kon het zich vervolgens permitteren om twee van haar laatste vier vrije worpen te missen, want bij 71-67 was de Final Four opnieuw voor Lekdetec.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie