Dozy BV verliest ook tweede play-off wedstrijd van Loon Lions

play-off

Opnieuw verliest Dozy BV Den Helder in de play-off wedstrijden van Loon Lions uit Landsmeer, nu met een 56-63 eindstand. Het thuisvoordeel van de onderlinge wedstrijden is nu weg. De komende uitwedstrijden zal gestreden moeten worden om nog te overleven.

Aanhang
play-offDe trouwe aanhang van dit damesteam was weer aanwezig en de sfeer in sporthal Sportlaan was weer prima te noemen. De scheidsrechters werden door het thuispubliek verbaal goed ondersteund, maar die trokken toch hun eigen plan. De aanhang van de gasten liet zich ook goed horen, het geweld aan toeters was overweldigend.

Goede start
In tegenstelling tot de eerste wedstrijd begon de thuisploeg prima aan de wedstrijd. Met 19-13 werd het eerste kwart winnend afgesloten. Het tweede kwart begonnen de gasten met twee driepunters, maar toch wist Dozy BV ook het tweede kwart winnend af te sluiten met een 35-32 ruststand op het bord. Het derde kwart bleven de ploegen dicht bij elkaar en wist Janiek van Veen in de laatste seconden met haar score de stand op 49-46 te brengen.

Zeven punten in laatste kwart
Het vierde kwart werd voor de thuisploeg een grote teleurstelling. Dozy BV wist maar 7 punten te scoren en de gasten maar liefst 17. Dat bracht de eindstand op 56-63 en daarmee is het thuisvoordeel compleet verdwenen.

play-offJaniek van Veen is na afloop behoorlijk teleurgesteld. “Het thuisvoordeel is weg terwijl we deze tweede wedstrijd toch vol vertrouwen in gingen.” Ze is tevreden over de eerste helft, maar vooral het laatste kwart is moeilijk te verkroppen. “Verdedigend, maar vooral scorend, lieten we veel te veel liggen. We wilden zo graag en dat leek niet in ons voordeel te werken”, aldus Van Veen.

Coach Anna Vicenzetto zegt na afloop: “we zijn niet weggespeeld, de Loon Lions hebben twee keer uit gewonnen en die opdracht hebben wij nu ook”. Ze verbaast zich over het feit dat haar ploeg het laatste kwart maar zeven punten kon scoren. De eerste helft speelden we gewoon goed. Toen leek er iets van voorzichtigheid in de ploeg te sluipen. Vicenzetto hoopt nu dat de ploeg ongedwongen gaat spelen in de komende wedstrijden. “We hebben niets meer te verliezen en wie weet gaat dat in ons voordeel uitpakken.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie