Dorper taart valt in de prijzen

De 49-jarige Hebert Perez-Pereira uit Julianadorp is in de prijzen gevallen tijdens “Heel Wageningen Bakt”. Zijn meringuetaart werd bekroond met de derde prijs.

“In mijn vrije tijd sta ik graag in de keuken en is het bakken van taarten, pizza’s en gebak mijn hobby”, vertelt Perez. “Van origine ben ik Uruguayaans. Uruguay staat bekend om gebak, lekkernijen, zijn wijn en passie voor voetbal.”

“Mijn passie is om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met het heerlijke gebak vanuit Uruguay. Ik laat daarom de buurt altijd mijn gebak, taarten en koek proeven.”

Op 1 april nam hij deel aan “Heel Wageningen Bakt”. “Ik had een schuim (meringue) taart gemaakt, een heel populaire taart, gebak uit Uruguay en erg bekend in Zuid-Amerika. Hetgeen wat ik gemaakt heb is een Chaja (spreek in het Nederlands als Tja,ha).”

“Een Chaja is in Uruguay het best bewaarde recept. Iedereen wil dit kunnen maken, maar niemand weet exact wat de ingrediënten zijn”, legt de dorper amateurbakker uit.

“De ingrediënten zijn eenvoudig, maar in combinatie met elkaar verrassend lekker. De taart is overal een succes en de presentatie is altijd verzorgd en fris. Daarbij is het in Nederland zeer origineel, omdat niemand (behalve mijn buurt) deze taart kent.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie