Doorstart voor Goederenbank

Stichting Goederenbank Den Helder moest bijna haar deuren sluiten, maar laat weten nu toch een doorstart te maken. De tarieven moeten daarvoor wel een beetje omhoog.

Het ontbrak de organisatie de laatste tijd aan giften en donaties. Stichting Goederenbank Den Helder probeert zich sinds juni 2016 in te zetten voor de minima. Zij ontvangen via de Goederenbank gratis bruikbare meubels en klein huishoudelijke apparaten.

“We zijn als team gaan zitten om oplossingen te bedenken, om financieel minder afhankelijk te zijn van giften. De inschrijfkosten worden verhoogd naar 20 euro per jaar, maar ook de bezorgkosten worden iets hoger”, vertelt initiatiefnemer Samuel van Sanddijk.

De jaarlijkse inschrijfkosten gaan omhoog, maar ze bieden ook meer, zoals vier items per jaar in meubels, maar ook in kleding per persoon. En fietsreparatie voor leden tegen onkostenvergoeding, dus de klant betaalt alleen de kosten van de benodigde producten.

Fietsen die als gift binnenkomen worden opgeknapt en zijn voor leden verkrijgbaar tegen onkostenvergoeding van de reparatie. Ook mogen leden vier items klein huishoudelijke apparaten per jaar meenemen.

Het Winkelpand aan de Seringenlaan wordt nu opgeknapt en de heropening staat gepland voor 31 oktober, 10:00 uur. Producten voor de ‘winkel’ zijn heel welkom. Meer info via 06-16670809.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie