Donna wint voorleeswedstrijd 2016

In de provincie Noord-Holland hebben ruim 300 basisscholen hun schoolkampioen aangemeld voor een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. In de centrale bibliotheek van Den Helder werd zaterdag 6 februari een voorronde gehouden.

Kinderen van 9 basisscholen streden tegen elkaar. Een deskundige jury, bestaande uit Kim Smit, Hoofd Marketing, PR & programmering de Kampanje, Annie Kloosterboer voormalig bestuurslid Raad van Toezicht en Ineke Snel medewerker Kopgroep Bibliotheek, beoordeelden de voorleesprestaties van de kinderen.

Uiteindelijk won Donna van Beek uit groep 8 van basisschool ’t Tuselant. Donna las voor uit het boek Kapot van Carry Slee.

De jury vond dat zij de nadruk op de goede plaats wist te leggen, een goed tempo had en het publiek helemaal meevoerde in het verhaal.

Donna gaat door naar de kwartfinale, die op 9 maart wordt gehouden, in de Bibliotheek Kennemerwaard vestiging Alkmaar de Mare.
De winnaars van deze kwartfinales komen tegen elkaar uit in de provinciale finale, vrijdagmiddag 15 april 2016 in het Theater van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

De winnaar van de provinciale finale gaat door naar de landelijke finale. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2016 vindt plaats op woensdag 25 mei 2016 in Schouwburg Amstelveen.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie