Dollemansrit eindigt op bureau

Een dollemansrit eindigde voor een 32-jarige man uit Den Helder op het politiebureau. Zijn rijbewijs is hij kwijt en de man zal zich voor zijn verkeersgedragingen moeten verantwoorden.

Omstreeks 00.20 uur in de nacht van zaterdag op zondag pikte de politie de auto op op de Schootenweg. De auto viel op door de hoge snelheid. De politie reed er achteraan en zag, dat de bestuurder plotseling keerde en terugreed naar waar hij vandaan gekomen was.

Ook de politie keerde en volgde de auto. De bestuurder van de auto gaf vervolgens plankgas en ging steeds sneller rijden. Hij haalde binnen de bebouwde kom regelmatig snelheden van boven de honderd kilometer per uur.

Op de N250 en de N9 voerde hij de snelheid op tot boven de honderdvijftig kilometer per uur. De bestuurder reageerde niet op het stopteken en ook niet op het zwaailicht en de sirene van de politie. Uiteindelijk reed hij zich klem in de Goverstraat.

Nadat de bestuurder de auto had stilgezet probeerden hij en een passagier er lopend vandoor te gaan. Hij werd toch gepakt en overgebracht naar het politiebureau waar hij een ademanalyse af moet leggen. Hier weigerde hij aan mee te werken.

Ook weigerde hij mee te werken aan een bloedproef in verband met mogelijk drugsgebruik. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal. 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie