D.O.K. Thijs Zuurbier nipt winnaar

Er moest een fotofinish aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen van de 2e competitierit bij HRTC DOK. Drie renners drukten vrijwel gelijk hun voorwiel over de streep in een massasprint.

De foto wees toen uit dat Thijs Zuurbier met miniem verschil eerste was voor Arie van der Lee en Joeri van der Tuin. Het leek er dinsdagavond bepaald niet op dat deze 2e competitierit in een massasprint zou eindigen.

In een groot deelnemersveld leek een vroege ontsnapping van een zeer actieve Mark Hulsebos samen met Arie van de Lee en Joeri van de Tuin tot succes zou leiden.

De voorsprong liep op een gegeven moment op tot 35 seconden, maar het peloton had goed gerekend. Langzaam werd de voorsprong kleiner en met nog 9 ronden te gaan werd deze lange vlucht te niet gedaan.

Hulsebos probeerde het hier na nog enige keren, maar kreeg te weinig ruimte. Een volledig peloton denderde op de streep af met op het blote oog nauwelijks waarneembaar wie er nu precies gewonnen had. De foto bracht uitsluitsel, het was de ex- Nederlands kampioen mountainbike Thijs Zuurbier die met banddikte wist te winnen.

Uitslag A-klasse: 1 Thijs Zuurbier; 2 Arie van de Lee; 3 Joeri van der Tuin. Uitslag B-klasse: 1 Minco Sun; 2 Bjorn Scholten; 3 Arnold de Boer.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie