Doe mee met Nieuwjaarsvegen

Rood papier, verschoten vuurpijlen; de straten liggen op Nieuwjaarsdag vol met vuurwerkresten. Die zijn slecht voor het milieu én zien er ongezellig uit. Voor het derde achtereenvolgende jaar zullen duizenden Supporters van Schoon het nieuwe jaar weer vegend inluiden.

Meedoen is heel makkelijk: pak op 1 januari om 12.00 ’s middags een bezem, veger en/of blik en ga de straat op. Als het goed is, vind je daar je buren, die je meteen even de beste wensen kunt wensen.

Op nieuwjaarsdag ligt er opgeteld in Nederland zo’n 10,5 miljoen kilo vuurwerkafval op onze stoepen. Deze vuurwerkresten zijn niet alleen schadelijk voor het milieu maar leiden ook tot ergernis in de buurt.

Daarom is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk opgeruimd worden. Zo wordt er niet alleen voor een schone omgeving gezorgd, maar ook voor een betere sfeer in de buurt. Zeker als de hele straat meedoet en er voor, tijdens en na het vegen iemand zorgt voor koffie of warme chocolademelk.

Wie meedoet met Nieuwjaarsvegen, kan zichzelf, de hele straat of buurt aanmelden op www.supportervanschoon.nl. Daarmee laat je zien dat je een schone leefomgeving belangrijk vindt.

Tot nu toe zijn er overigens slechts drie personen uit Den Helder die zich hebben aangemeld. Zij maken op 1 januari een straat in de Doorzwin in Julianadorp schoon.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie