Digi-wijs voor mensen met een visuele beperking

De digitalisering in het dagelijkse leven wordt steeds vanzelfsprekender en daar hebben mensen met een visuele beperking echt profijt van. Visio en de Oogvereniging hebben daarom de handen ineengeslagen met themabijeenkomsten die belangstellenden informeren over hulpmiddelen in de breedste zin van het woord.

De eerstvolgende themabijeenkomst, georganiseerd door Oogvereniging Noord-Holland, is op vrijdag 26 april. Het onderwerp: Digi-wijs ook in de toekomst.

Het zelfstandig functioneren van blinde en slechtziende mensen is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Denk aan voice-over op de smartphone en computer en het streamen van boeken, tijdschriften en kranten met diverse apparaten.

Een nieuwe uitdaging is het gebruik van stemgestuurde apparaten. In de dagelijkse omgeving wordt het steeds eenvoudiger om zelf de regie in handen te houden. Dit vraagt wel om kennis en vaardigheden van de gebruiker.

Digi-wijs in de toekomst. Datum: vrijdag 26 april. Locatie: Visio Heerhugowaard, Gildestraat 3. Tijd: 11:30 tot 13:30 uur. Vanaf 13.30 tot 15.30 uur: Oogcafé met IVN

Zie ook:  Visio

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie