Dienstregeling Connexxion iets aangepast

De gemeente heeft zich ingespannen om ervoor te zorgen dat scholieren doordeweeks toch met genoeg regelmaat per bus van Schagen naar Julianadorp (en omgekeerd) kunnen blijven reizen, ook na 22 juli. Dat schrijft het college in een brief aan de raad, in antwoord op vragen van het CDA.

“Deelt het college de mening van het CDA dat het te nemen provinciale besluit indruist tegen het belang van schoolgaande kinderen vanuit Den Helder?”, was de vraag van het CDA.
Het antwoord van het college is als volgt: “Tijdens de behandeling van het vervoerplan door Provinciale Staten op 23 april jl. is een extra pakket van maatregelen vastgesteld: daarmee komt het aantal ritten van lijn 652 tussen Julianadorp-Schagen op 8 en Schagen-Julianadorp op 6 (was resp. 6 en 4 ritten). De dienstregeling toont aan dat Connexxion voor deze lijn een frequentie hanteert van eens per uur. De meeste leerlingen die vanuit Julianadorp naar Schagen (vv.) met de bus willen, hebben profijt van de toevoeging van de extra ritten.”

“Uiteraard zullen er altijd individuele scholieren zijn, die geen baat hebben bij deze aanpassingen; die leerlingen willen wij doorverwijzen naar de trein tussen Den Helder-Schagen. Hoewel die route langer is qua reistijd, is er via station Den Helder Zuid altijd de mogelijkheid om op de plaats van bestemming te komen.” (Bron: mediapartner denhelderactueel.nl)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie