Dertig man op bromfietsen bekeurd

Een groep van ruim dertig bromfietsers werd zondag opgemerkt door de politie van zowel Den Helder als Texel. Het bromvolk zorgde voor nogal wat overlast. Alle voertuigen bleken te zijn opgevoerd.

“Bij ons kwamen daarover meerdere meldingen binnen van asociaal weggedrag en door onze collega’s op Texel werden vervolgens meerdere overtredingen geconstateerd zoals onderling racen, niet de rijbaan/bromfietspad volgen en asociaal gedrag op kruisingen, waarbij de groep het overig verkeer lamlegde om met de groep te kunnen passeren”, aldus de Helderse politie op Facebook.

“Ondanks meerdere keren waarschuwen en begrip van onze kant voor het ‘uitje’, bleven deelnemers van de groep overtredingen plegen. Hierop zijn op Texel bekeuringen voor de excessen uitgeschreven.”

Ongeveer de helft van de groep ging hierna om 18.00 uur met de TESO veerboot naar Den Helder. Daar is de groep vanwege de overlast op Texel enige tijd gevolgd door een onopvallende eenheid.

“Bij het verlaten van de bebouwde kom werden weer overtredingen gepleegd. Hierop was voor ons de maat vol. Wij hebben daarop met drie van onze opvallende motorrijders en een dienstauto de complete groep staandegehouden langs de N250.”

De politie heeft de gehele groep onder begeleiding meegenomen naar het bureau en alle bromfietsen gecontroleerd. Alle bromfietsen bleken te zijn opgevoerd en alle bestuurders zijn hiervoor bekeurd. Ook kregen zij een WOK-melding, wat inhoudt dat zij de bromfiets moeten afvoeren (het opvoeren ongedaan maken) en opnieuw moeten laten keuren.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie