Derde brons voor Yorick van Deutekom

Yorick van Deutekom (17) heeft het EK bowlen voor de jeugd afgesloten met een derde bronzen medaille. Denise Blankenzee (15), eveneens uit Julianadorp, werd zesde in het Singles Event.

Het EK werd afgesloten met het Masters event. De beste 24 jongens en meisjes in het algemeen gingen nog één keer de strijd aan voor de Masters titel. Drie spelers van het Nederlands team plaatsten zich voor het Masters event.

De 15-jarige Denise Blankenzee, ook uit Julianadorp, was het enige meisje. Nadat zij zaterdag zesde werd in het Singles event plaatste zij zich als tiende voor de Masters. Helaas verloos zij zondagochtend in de eerste ronde met 2-0 van Sophie Thompson uit Engeland.

Van Deutekom was geplaatst voor de laatste zestien. Die wedstrijd won hij met 2-1 van zijn Italiaanse tegenstander. Zondag werd het event hervat met een spannende wedstrijd tegen de Rus Alexey Stepin.

In de eerste game gooide Van Deutekom twaalf strikes op rij, oftewel een perfect game. De Rus bleek niet onder de indruk en won de tweede game. In de derde beslissende game bleek Van Deutekom toch de betere van de twee en zo werd de halve finale bereikt.

In de halve finale wachtte de als derde geplaatste Zweed William Svensson. In een spannende wedstrijd nam Van Deutekom de leiding (240-233). De volgende game werd in het voordeel van de Zweed beslist (197-213). Wat volgde was een beslissende game van zeer hoog niveau, waarin Svensson net iets beter bleek: 225-248.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie