Depot voor plastic doppen KNGF

Deze week opent in Julianadorp een depot voor het verzamelen van alle ingezamelde plastic doppen. Dat meldt David Booij, vrijwilliger van KNGF Geleidehonden en initiatiefnemer voor het depot.

Booij heeft de coördinatie van de inzameling inmiddels overgenomen van Jeanet Punselie. Al snel kwam echter het nieuws dat de KNGF ging stoppen met het ophalen van de plastic doppen bij de inzamelpunten. Die moesten de doppen voortaan zelf wegbrengen naar een depot.

“Dat was voor ons te ver rijden”, laat Booij weten, “want de depots liggen in Brabant, Gelderland en Groningen. Dus besloten we om hier in Julianadorp een depot op te starten, in samenwerking met ‘s-Heeren Loo.”

Het depot gaat vrijdag open, de container (ter beschikking gesteld door de firma Bek & Verburg) met reclame-uiting van de KNGF arriveerde deze week op het terrein van ’s Heeren Loo.

“Dus met ingang van vrijdag 10 maart 2017 kan iedereen zijn of haar plastic doppen inleveren op het depot, te vinden bij de dagbesteding ’s Heeren Loo, Perenhout 27 in Julianadorp. Bezoekers kunnen zich melden bij de receptie.”

De gehele opbrengst komt ten goede aan de opleiding van de geleidehonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Alle harde plastic doppen en deksels mogen ingezameld worden.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie