Den Helder ‘partnergemeente’ Tiny Forest

Den Helder, Zaanstad en Alkmaar zijn in Noord-Holland geselecteerd als Tiny Forest partnergemeente van 2019. Een Tiny Forest is een inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het minibos is een plek voor dieren en mensen en zorgt bovendien voor verkoeling, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Gemeenten konden zich sinds maart aanmelden om samen met IVN Natuureducatie, scholen en buurtbewoners, drie Tiny Forests aan te leggen in hun gemeente. Uit de 37 aanmeldingen zijn 15 gemeenten geselecteerd. Den Helder hoort hier bij. Dit najaar wordt het eerste Tiny Forest al aangeplant.

Begin vorig jaar ontving IVN Natuureducatie 1,85 miljoen van de Nationale Postcode Lterij voor de aanleg van 100 Tiny Forests. Deze woil IVN realiseren samen met geselecteerde partnergemeenten. Vorig jaar zijn er al 12 gemeenten geselecteerd. Dit jaar zijn dat er onder andere door een donatie van de Fred Foundation 15.

Altijd dichtbij
Daan Bleichrodt, IVN projectleider Tiny Forest: “Niet alleen het aantal gemeenten valt op, maar ook de diversiteit. Of je nu aan de Zeeuwse kust, de Friese meren, in de Randstad of in het Limburgse Heuvellandschap woont, je bent altijd dichtbij een Tiny Forest.”

De andere 12 geselecteerde partnergemeenten zijn de Ronde Venen, Dordrecht, Ede, Eijsden-Margraten, Hoogeveen, Kampen, Leeuwarden, Roermond, Smallingerland, Tilburg, Tynaarlo en Weert.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie