Den Helder op de kaart

De website www.denhelderopdekaart.nl is vanaf heden voor het publiek raadpleegbaar. Het is een online stadskaart die het erfgoed van de stad zichtbaar maakt.

Op een makkelijke manier wordt hiermee veel historische informatie toegankelijk voor iedereen met een computer, tablet of smartphone. De website kan thuis gebruikt worden, maar werkt ook op de smartphone.

Lopend door de stad kan men zien welke interessante punten er in de buurt zijn en bij iedere plek in de stad zijn foto’s en informatie oproepbaar. Zelfs stadswandelingen kunnen zo worden toegevoegd. De bij het Regionaal Archief aanwezige informatie over Den Helder wordt aan de site gekoppeld.

Zo is er een directe koppeling met de oude foto’s, de archieven, de (vroegere) dagbladen, de adresboeken en andere periodieken, zoals ‘Levend Verleden’ van de HHV.

Met een muisklik op uw straat ziet u welke oude foto’s er zijn, waarmee uw straat ooit de krant heeft gehaald, wie er gewoond hebben (aan de hand van oude adresboeken, de voorlopers van de telefoonboeken) en of de straat in de archieven wordt genoemd.

Steeds meer oude foto’s en kaarten, ook die uit het bezit van de HHV, zullen worden toegevoegd. Dat gebeurt gezamenlijk door medewerkers van het Regionaal Archief en de vrijwilligers van de HHV. Zonder die vrijwilligers kan het erfgoed feitelijk niet echt ontsloten worden. Alleen met beroepskrachten werken zou onbetaalbaar zijn.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie