Den Helder doet mee aan Schoon Belonen

Leerlingen van Scholen aan Zee gaan komend schooljaar zwerfafval uit de omgeving opruimen. Mogelijk krijgen ook cliënten van Esdégé Reigersdaal hierin een rol.

De Helderse Vallei levert de didactische ondersteuning. De gemeente stimuleert de scholieren door een geldbeloning in het vooruitzicht te stellen. Daarmee is Den Helder een van de 83 deelnemers aan de landelijke pilot Schoon Belonen.

Het voornaamste doel van deze pilot is om zwerfafval te verminderen en retourstromen te vergroten. Het gaat dan vooral om kleine PET-flessen en blikjes. Het belonen van de inzet maakt onderdeel uit van deze landelijke pilot.

Het project kan ook een zinvolle dagbesteding bieden voor cliënten van Esdégé Reigersdaal. Deze cliënten worden eventueel opgeleid tot afvalcoach. Met de samenwerking tussen scholieren en cliënten wil Den Helder het maatschappelijk bewustzijn van de scholieren vergroten.

De pilot richt zich op de volgende gebieden:
– Recreatie-/natuurgebied Donkere Duinen-Mariëndal;
– De wijk Nieuw Den Helder rond de drie locaties van Scholen aan Zee;
– Julianadorp rond het Juniorcollege.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Komend schooljaar ( 2016-2017) start de uitvoering. Het project wordt in het derde kwartaal van 2017 geëvalueerd.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie