Den Helder dementievriendelijke gemeente

Bij aanvang van de informatieavond over dementie heeft Den Helder dinsdag het predicaat Dementievriendelijke gemeente gekregen. Nel van Ockenburg van Alzheimer Nederland, afdeling Noord-Holland Noord, laat daarmee weten dat Den Helder zich nu officieel dementievriendelijke gemeente mag noemen.

Pieter Kos, wethouder Sociaal Domein is zeer verguld met dit predicaat. Daarmee is Den Helder de eerste van de gemeenten in de Kop van Noord-Holland met deze eretitel.

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie in 2040 in Nederland naar verwachting naar 550.000.

In 2015 waren er in Den Helder 970 mensen met dementie, in 2040 stijgt dat aantal naar 2000 mensen, zo heeft TNO berekend. Dat betekent dat meer inwoners én organisaties in onze gemeente dagelijks te maken krijgen met dementie.

Pieter Kos: “Daarom is het belangrijk om samen met ondernemers, zorgaanbieders, inwoners en vrijwilligersorganisaties aan de slag te gaan voor een dementievriendelijke gemeente.”

“Dat we nu dit predicaat hebben is voor ons een mooi gegeven. Ik ben er trots op dat we dit met zoveel inzet van mensen en organisaties hebben bereikt. Maar daarmee zijn we er niet. We zullen hier aandacht voor blijven vragen.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie