Debat over toekomst Defensie

Het CDA organiseert woensdag 8 maart een debat in de Dukdalf op Willemsoord. Aan het debat nemen verschillende organisaties deel en ook Tweede Kamerlid Raymond Knops komt naar Den Helder.

De staat van Defensie is alarmerend. De randen van Europa staan in brand. Politiek Den Haag moet bewegen, maar is nog zoekende. Echter, de inzet van het CDA is duidelijk: € 2,1 miljard voor Defensie!

Met het thema “Bouwen aan Defensie” organiseert het CDA Kop van Noord-Holland samen met de Defensievakbonden een debat.Bekende kopstukken uit het bedrijfsleven, opleidingen en de politiek zijn hierbij aanwezig. Kamerlid en voormalig officier Raymond Knops vraagt in Den Haag aandacht voor Defensie en het AOW-gat voor defensiepersoneel. Knops gaat hierover in gesprek met de zaal en de vakbonden.

Naar schatting zijn 30.000 mensen uit de regio direct of indirect afhankelijk van Defensie. Verschillende sprekers benadrukken het belang van Defensie voor de regio Kop van Noord-Holland.

Vanuit het georganiseerde bedrijfsleven geeft Jan Schipper een toelichting op de positie van de regionale bedrijven en de meerwaarde van Defensie. Ook onderschrijven de directies van Den Helder Airport en Port of Den Helder de belangen.

Vanuit de Provincie Noord-Holland geeft gedeputeerde Jaap Bond zijn visie op de regionale economie. Viceadmiraal (b.d.) Matthieu Borsboom gaat in op het verleden, het heden en de toekomst van Defensie.

Kees Turnhout zet, als voormalig voorzitter van de CDA Visiegroep Defensie, de noodzaak van investeren in mens en materieel uiteen.
De Defensievakbonden benoemen de zorgen vanaf de werkvloer.

De middag wordt geleid door wethouder Edwin Krijns. Er is volop ruimte voor vragen uit de zaal of om met elkaar in debat te gaan. Aanwezigen kunnen CDA-kamerlid Raymond Knops bevragen hoe hij de komende kabinetsperiode wil opkomen voor de krijgsmacht.

Het debat wordt in de Dukdalf op Willemsoord gehouden (Hoofdgracht 1). Aanvang 15.00 uur en de zaal  is open vanaf 14.30 uur.

De belangen voor de hele regio zijn enorm en daarom is iedereen van harte welkom.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie