De Week op Zaterdag weer bomvol nieuws

Na twee weken afwezigheid is De Week op Zaterdag 12 maart weer terug op LOS radio. Het is weer NL Doet in het land en ook in Den Helder steken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen voor talloze klussen. Tijdens DWOZ kijken we mee bij twee activiteiten.

Wethouder Lolke Kuipers geeft een toelichting op de vorige week gepresenteerde plannen voor meer vrijheid in de binnenstad. Wijntje bij het winkelen, minder regels voor spontane evenementen, maar hoe pakt dat straks precies uit en waarom is het eigenlijk nodig?

De Helderse Historische Vereniging zet “Den Helder op de kaart”. Ko Minneboo komt langs om te vertellen wat dit precies inhoudt. Met Cees Brinkman van het Ontwikkelingsbedrijf N-HN een gesprek over het onderzoek naar de vitaliteit van de verblijfsrecreatie in de regio.

Jan Klopstra (VVD) is een van de leden van de Noordkopraad, die donderdag voor het eerst bijeenkwam. Hij komt vertellen wat er zoal besproken is en wat nu precies nut en noodzaak van deze raad, waarin politici uit meerdere gemeenten zittingen hebben, is.

Ook Tjitske Biersteker (CU) en Carla van Driesten (VS) komen langs. Zij spraken namens bijna de voltallige oppositie hun zorgen uit over de democratie in Den Helder, maar wat is nu precies het probleem en waar zijn ze bang voor? Tot slot aandacht voor de dreigende acties in de thuiszorg. Een gesprek met Maureen van der Pligt van de FNV.

De Week op Zaterdag is tussen 11.00 en 14.00 uur te beluisteren via LOS radio. De herhaling is op maandag, zelfde tijd, zelfde zender!

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie