De Trimaran bouwt feestje rond jarige Sint

sinterklaas

Na alle daken van vannacht was het paard Amerigo te moe om in Nieuw Den Helder de trappen van basisschool De Trimaran te nemen. Gelukkig was er de lift, en zo kwam Sinterklaas woensdagochtend op het hoogste schoolplein van de stad aan, natuurlijk onder luid gezang van de leerlingen. Gezamenlijk maakten de groepen een ereboog voor de goedheiligman en zijn Zwarte Pieten. Na deze grootse entree verzamelden de kinderen zich op de tribune , waarna de jarige Sint nogmaals uit volle borst werd toegezongen.

Sinterklaas
Hierna volgde de rondgang door de klassen met de bijbehorende cadeautjes. De ouderraad had lekkers voor de leerlingen en zorgde dat ook het hoge bezoek niets te kort kwam. Twee van de Pieten waren een beetje ondeugend en gingen op eigen houtje de school door. Nog voor de Sint één stap in een groep zette, had het tweetal de boel al lekker op stelten gezet en…. een geheime afspraak met de leerlingen gemaakt.

Ho ho ho

sinterklaasToen het rond twaalven tijd werd om te vertrekken voor de goedheiligman verzamelden alle leerlingen zich weer op de tribune. Dit leek een vrolijk afscheid te worden maar…… de stoute Pieten hadden met de leerlingen afgesproken dat, als Sinterklaas “ho ho ho ” zou zeggen, ze met z’n allen een kerstliedje in zouden zetten.

Toen de Pieten begonnen te strooien riep Sint van “ho ho ho” en daar klonk spontaan  ‘Oh Denneboom’ door de school, waarbij juf Saskia de Sint gelijk een volledig versierde kerstboom overhandigde.

En hoewel de Sint het eigenlijk helemaal niet leuk vond dat de kerst al stond te trappelen zag hij de humor er toch wel van in.

Uiteindelijk werd dan toch het ‘Dag Sinterklaasje’ ingezet en kon de Sint zich gaan voorbereiden op de drukke pakjesavond.

sinterklaas

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie