De Mediapartners van de LOS

De lokale omroep van Den Helder is in januari 2016 toegetreden tot het NH Nieuwsnetwerk. Daarmee heeft het netwerk nu volledige dekking in de Kop van Noord-Holland. Eerder, in december 2015, werd al een officiële samenwerking gesloten met RTV Noordkop, de lokale omroep voor Hollands Kroon.

Binnen het NH Nieuwsnetwerk draait het grotendeels om uitwisseling van nieuws tussen de aangesloten partijen en het delen van kennis en expertise. “En dat doen we op basis van gelijkwaardigheid”, benadrukken de betrokken partijen. “We delen met en leren van elkaar.” NH biedt medewerkers van de lokale omroep die zijn aangesloten bij het netwerk ook opleidingen en cursussen aan. De LOS zet haar deuren open voor medewerkers van NH die in de buurt zijn en een plek nodig hebben voor montage of een interview of die gewoon even trek hebben in een warme bak koffie.

RTV Noordkop
Met de samenwerking tussen de LOS en RTV Noordkop wordt een belangrijke stap gezet naar de vorming van een streekomroep voor de Kop van Noord-Holland. Samen bedienen de omroepen een gebied van meer dan honderdduizend inwoners, geheel in lijn met de wensen zoals opgenomen in het “Vernieuwingsconvenant” van de OLON (Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland), de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

“Het doel is om tot een sterke samenwerking op het gebied van ontwikkeling en productie van lokale en regionale radio- en tv-programma’s te komen”, vertelt Gerard Reis, voorzitter van RTV Noordkop. “Daarnaast zullen de omroepen elkaar waar mogelijk ondersteunen op het gebied van techniek en opleidingen.” Hans van Reek, voorzitter LOS Den Helder, vult aan: “gezamenlijke programma’s, uitwisseling van apparatuur en de incidentele inzet van medewerkers van de ene omroep bij de andere behoren tot de mogelijkheden. Ook op bestuurlijk niveau zullen we waar mogelijk de samenwerking vinden.”

LOS Den Helder en RTV Noordkop hebben samen de beschikking over zo’n 70 vrijwilligers, waarvan een deel al met elkaar kennis heeft gemaakt. De samenwerking wordt in de komende tijd verder uitgebreid, waarbij beide omroepen het gezamenlijk aangaan van samenwerking met andere omroepen nadrukkelijk niet uitsluiten. De verwachting is dat binnenkort het eerste gezamenlijke nieuws- en actualiteitenprogramma wordt gestart.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie