De Marktkraam is ten einde

De deuren zijn zaterdag voor de laatste keer geopend, de Marktkraam in de Spoorstraat stopt definitief. Wat begon als een project van enkele maanden, is uitgelopen tot vier jaar.

Initiatiefnemer was Sjoerd Oudijk. “Het liep lekker en De Marktplaats groeide uit tot behalve een verzameling van ondernemers tot een sociale ontmoetingsplek. Er kwamen ook veel mensen van buiten de stad, die vonden dit echt genieten. Het was anders. Het succes zat in het feit dat het gemoedelijk was, de vriendelijkheid.”

Nadelen waren er ook. Hij is opgestart toen winkeliers het moeilijk hadden. Wanneer een ondernemer succes had en het liep lekker, gingen zij soms in een eigen pand, op eigen benen verder.

De Marktkraam was een succesvol begin voor onder meer Effe Kieke, Pukhet Snack, Kunst & Kitchen, SKS Sieraden, De Woljutter en Alina Creatief. Ook Toko Intani gaat straks zelfstandig verder.

“Het was lastig om nieuwe aanwas te vinden, waardoor units of winkeltjes leeg bleven staan. Ik moest me dan weer steeds opnieuw opladen om door te gaan”, zegt Oudijk.

En inderdaad, hoewel de hele Marktkraam zaterdag nog bomvol stond, was er behalve de Toko’s nog maar een onderneemster te vinden. De meeste spullen die er staan zijn van Sjoerd en zijn vrouw zelf. Wat hij hierna gaat doen, weet hij nog niet. Wat Oudijk wél weet is dat hij blijft ondernemen. Dat is wat hij is, een ondernemer.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie