De Koploper, praktijk gestuurd leren van start

’s Heeren Loo, ROC Kop van Noord-Holland en LeekerweideGroep gaven maandag 4 februari de kick-off naar praktijk gestuurd leren. Met de opleiding ‘De Koploper’ leiden zij leerlingen op voor de welzijns- en zorgsector op mbo-niveau.

Ideale zorg die je iedereen gunt vormt het uitgangspunt voor deze opleiding. Petra Roorda, Opleidingsmanager afdeling Welzijn ROC Kop van Noord-Holland, zocht het avontuur op samen met zorgorganisaties ’s Heeren Loo en LeekerweideGroep. Zij ontwikkelden een manier van opleiden waarbij het onderwijs zich aanpast op vragen die studenten in de praktijk tegenkomen. Het klinkt logisch maar het vraagt iets anders dan studenten, docenten en begeleiders gewend zijn.

Professional
Er wordt opgeleid naar Medewerker Maatschappelijke Zorg, niveau 3 en 4. Vanaf september ontvangen de Verzorgende IG en Verpleegkundige ook deze vorm van onderwijs. Het is dan ook mogelijk om in op een combinatie van opleidingen uit te stromen. Leerlingen nemen hun ervaring mee in de opleiding en krijgen daar de bijpassende theorie bij aangeboden. Experts uit de praktijk worden ingezet als gastdocent. Hierdoor is de aansluiting tussen praktijk en de lessen op school optimaal.

Meer weten?
Voor meer informatie over De Koploper en praktijk gestuurd leren kunt u contact opnemen met de coördinatoren praktijkleren Conny van den Berg (06-1073 0189) en Saskia Braveboer (06-5253 8247) van ’s Heeren Loo Geranda Mantel (06-1023 6404) van LeekerweideGroep of met Bianca de Wit (0223-611260), opleidingscoördinator van het ROC Kop van Noord-Holland.

Foto: Om aan te geven hoe lastig het is voor het brein een simpele verandering aan te passen werd van een fiets het stuurmechanisme omgedraaid. Met een draai van het stuur naar links, gaat de fiets naar rechts. Student Sunny Laan nam de uitdaging aan en liet zien dat je niet zomaar wegrijdt op deze aangepaste fiets. (Foto: ’s Heeren Loo)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie